Speel Nu

Check hoe het zit met jouw voetbalkennis door hier een voetbalquiz te spelen. Je ziet na afloop meteen de goede antwoorden en hoe je het hebt gedaan ten opzichte van andere voetballiefhebbers! Iedere quiz is weer anders qua onderwerp, moeilijkheidsgraad en tijdsduur. We horen natuurlijk graag je feedback, kritiek of suggesties.

Lieke Martens

Hoeveel weet jij van het WK Vrouwen 2019?

Het WK Vrouwen 2019 staat voor de deur, en Oranje behoort tot de serieuze outsiders voor de eindzege. Een mooi moment om je geheugen omtrent de statistieken in het vrouwenvoetbal even op te frissen. Daarnaast is enige topografische kennis van het gastland ook geen overbodige luxe. Sterspeler Lieke Martens heeft een uitstekend jaar bij FC Barcelona achter de rug, en bracht in mei 2019 haar biografie uit. Hopelijk valt daar binnenkort een gouden hoofdstuk aan toe te voegen!

Mertens in de Serie A

Noem de Belgen die na 2000 in de Serie A onder contract hebben gestaan.

Sinds 2000 zijn er enkele Belgen actief geweest in de Serie A, sommigen heel bekend, maar ook heel wat obscure namen. Op het moment van schrijven zijn er liefst zeven spelers van onze zuiderburen aan het ballen in het voetbalgekke land. Wij vinden het al heel wat als je deze zeven jongens kent, en dan ben je nog niet eens op de helft! Denk daarna aan enkele oud-bekenden uit de Eredivisie, dan kom je al een eind. Deze voetbalquiz is zeker niet voor beginners…

Kezman in de Eredivisie

Noem tien buitenlandse spelers die meer dan 100 goals scoorden in de Eredivisie.

Slechts tien spelers van buitenlandse afkomst wisten de grens van 100 goals op Eredivisie-bodem te passeren, een prestatie van formaat denken wij zo. Opvallend veel Scandinaviërs, dat ze hier goed kunnen aarden wisten we al… Maar blijkbaar pikken ze hier ook net zo makkelijk hun goaltjes mee als in hun thuisland. De vreemde eend in de bijt hier is de enige Afrikaan in deze lijst, een Ghanees. Nog vrij recent actief in de Eredivisie en een ware voetbalnomade. Ken jij ‘m nog?

Scorende keepers quiz

We selecteerden een elftal scorende keepers. Ken jij ze?

Open deur: keepers scoren bijna nooit. Toch zijn er talloze voorbeelden van goalies die met hun voeten minstens net zo goed waren als met hun handen. Dat je nou 90 minuten op doel staat wil bijvoorbeeld niet zeggen dat je niet ook een ijskoude penaltynemer kunt zijn, of een ware vrijetrappenspecialist. Maar dat hoeven we deze keepers niet te vertellen. Weet jij op basis van deze hints welke doelpuntenmachines en geluksvogels we zoeken?

Scorende keepers quiz

Hoeveel weet jij over Wim Kieft?

Wim Kieft is een van de meest markante spitsen die het Nederlands voetbal ooit gekend heeft, dus een kleine quiz leek ons wel op z’n plaats. Tegenwoordig is hij een van de populairste voetbalanalytici van het land. Een echte romanticus met oog voor detail. Zijn populariteit heeft hij niet in de laatste plaats te danken aan de steengoede boeken die er over hem geschreven zijn, zoals bijvoorbeeld het meest recente boek “De Terugkeer“.

Zo veel mogelijk Stevens

Welke Steven zoeken we?

Hoeveel voetballende en coachende Stevens ken jij? Er komen nu vast direct wat namen bovendrijven, maar kun je ook op basis van de informatie in de quiz ontdekken wie we hier zoeken? Let op, je hebt maar anderhalve minuut de tijd. Om een klein tipje van de sluier te lichten, over een van de Stevens is wel eens een boekje geschreven. En ook achter de hand op de afbeelding hiernaast gaat een zeer bekend gezicht schuil. Dit moet wel lukken, toch?

Speel je deze quizjes nou met groot gemak, dan wordt het misschien tijd om aan het serieuze werk te beginnen. In onze webshop vind je een voetbalquiz voor ieder thema dat je kunt bedenken, bij wijze van spreken dan. Je kunt hier terecht voor nog een gratis quiz, maar in een ander jasje. Of ga gelijk door naar onze Premier League Quiz, Voetbalkenner Special of WK 2018 Special.

Afbeeldingen via goal.com, knvb.nl, fctables.com & onsoranje.nl. Sommige van deze quizjes bevatten affiliate links waarover Voetbalquiz Kopen een commissie ontvangt.