Speel Nu

Speel hier een korte quiz die we hebben samengesteld via sporcle.com, en vergelijk je score met andere voetbalkenners.
Wil je jouw Sporcle quiz hier ook plaatsen? Laat het ons weten.
Bepaal je liever zelf waar je voetbalquiz over gaat? Neem eens een kijkje bij De Perfecte Voetbalquiz.

Lieke Martens
Oranje gooide hoge ogen op WK 2019 voor vrouwen, een mooie gelegenheid om je geheugen omtrent het vrouwenvoetbal even op te frissen. Sterspeler Lieke Martens had voorafgaand aan het WK een uitstekend jaar bij FC Barcelona achter de rug, en bracht in mei 2019 haar biografie uit.

Hoeveel weet jij van het WK Vrouwen 2019?

Mertens in de Serie A
Sinds 2000 zijn er enkele Belgen actief geweest in de Serie A, sommigen alom bekend, maar ook heel wat obscure namen. Op het moment van schrijven zijn er liefst zeven Belgen actief in de hoogste Italiaanse voetbaldivisie.

Noem de Belgen die na 2000 in de Serie A onder contract hebben gestaan.
Kezman in de Eredivisie
Slechts tien spelers van buitenlandse afkomst wisten de grens van honderd goals op Eredivisie-bodem te passeren, een prestatie van formaat wat ons betreft. Hoeveel exotische goalgetters ken jij nog?

Noem tien buitenlandse spelers die meer dan 100 goals scoorden in de Eredivisie.
Scorende keepers quiz
Open deur: keepers scoren bijna nooit. Toch zijn er talloze voorbeelden van goalies die met hun voeten minstens net zo goed waren als met hun handen. Dat je nou 90 minuten op doel staat wil bijvoorbeeld niet zeggen dat je niet ook een ijskoude penaltynemer kunt zijn, of een ware vrijetrappenspecialist. Maar dat hoeven we deze keepers niet te vertellen. Weet jij op basis van deze hints welke doelpuntenmachines en geluksvogels we zoeken?

We selecteerden een elftal scorende keepers. Ken jij ze?


Wim Kieft quiz
Wim Kieft is een van de meest markante spitsen die het Nederlands voetbal ooit gekend heeft, dus een kleine quiz leek ons wel op z’n plaats. Tegenwoordig is hij een van de populairste voetbalanalytici van het land. Een echte romanticus met oog voor detail. Zijn populariteit heeft hij niet in de laatste plaats te danken aan de steengoede boeken die er over hem geschreven zijn, zoals bijvoorbeeld het meest recente boek “De Terugkeer“.

Hoeveel weet jij over Wim Kieft?


Zo veel mogelijk Stevens
Hoeveel voetballende en coachende Stevens ken jij? Er komen nu vast direct wat namen bovendrijven, maar kun je ook op basis van de informatie in de quiz ontdekken wie we hier zoeken? Let op, je hebt maar anderhalve minuut de tijd. Om een klein tipje van de sluier te lichten, over een van de Stevens is wel eens een boekje geschreven. En ook achter de hand op de afbeelding hiernaast gaat een zeer bekend gezicht schuil. Dit moet wel lukken, toch?

Welke Steven zoeken we?

Speel je deze quizjes nou met groot gemak, dan wordt het misschien tijd om aan het serieuze werk te beginnen. In onze webshop vind je een voetbalquiz voor ieder thema dat je kunt bedenken, bij wijze van spreken dan. Je kunt hier terecht voor nog een gratis quiz, maar in een ander jasje. Of ga gelijk door naar onze Premier League Quiz, Voetbalkenner Special of WK 2018 Special.

Afbeeldingen via goal.com, knvb.nl, fctables.com & onsoranje.nl. Sommige van deze quizjes bevatten affiliate links waarover Voetbalquiz Kopen een commissie ontvangt.